Gravidyoga lärarutbildning, 29/11-1/12 2024

Yogahearts yoga-lärarutbildning har en bas i evidens och beprövad erfarenhet, men också en samling av erfarenheter av många timmars undervisning av gravidyoga och mötet med gravida, födande och nyförlösta kvinnor.
Ulrika Friberg som är ansvarig för utbildningen och driver Yogaheart har ett genuint intresse att skapa möjligheter för den gravida med dennes partner och det väntande och nyfödda barnet. Dels arbetar Ulrika som barnmorska på förlossningen på Östra sjukhuset. Ulrika håller också yogaklasser på Yogaheart och utbildar yogalärare i grundutbildning samt fortbildning. Ulrika är yogalärare i hatha- yin- restorative- gravid- och yoga nidra.

Yogahearts gravidyoga inspireras av en samling hämtad från alla ovan nämnda yogastilar.

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du certifiering i gravidyoga och du som är yogalärare och önskar undervisa gravida i yogaklasser, kurser och individuellt kommer ha kunskap och instrument för att kunna dela yogan med trygghet och glädje.

Målgrupp: För dig som önskar kunskaper om graviditet och hur gravida kan anpassa sin yogapraktik säkert och tryggt under graviditet. Utbildningen hålls på svenska.

Förkunskaper: För att delta på Yogahearts gravidyoga lärarutbildning rekommenderas du har en grundutbildning som yogalärare, gärna 200-timmar, alt motsvarande kunskap/erfarenhet.
Alternativt har du ett intresse att lära dig mer om gravid yoga, vill ha egen fördjupning och är välkommen att höra av dig för intresseanmälan. Är du inte utbildad yogalärare innan utbildning erhåller du efter genomgången utbildning certifikat som gravidyoga instruktör. Har du frågor om din behörighet, välkommen att mejla till Ulrika på info@ulrikafriberg.se

När: 29/11, 30/11, 1/12 samtliga dagar kl 8-16 inkl paus för måltider.

Var: Yogaheart Richertsgatan 8 41260 Göteborg

Utbildningens innehåll:

Fredagen med fokus på anatomi och fysiologi, normala graviditets förändringar, andningens anatomi och fysiologi. Bäckensmärta, foglossning, symfysiolys. Den normala förlossningen, olika skeden. Yoga under graviditet -att tänka på. Tips på rörelser och asanas för den gravida och födande med fokus på hatha yoga. Andningstekniker både under graviditet, förlossning. Sekvensering, klassupplägg, att skapa en gravidyogaklass med inriktning hatha.

Lördagen med fokus på yin-yoga-positioner för den gravida och födande. Sekvensering gravid yoga/yin. Klass-upplägg gravid yoga/yin. Att skapa en yin-yogaklass. Tema. Musik. Assistering. Dagen inleds och avslutas med en klass i yin yoga anpassad för gravida.

Söndagen med fokus på restorative, yoga nidra och pranayama för gravida, genomgång och praktik yoga-positioner för den gravida och födande. Sekvensering, klassupplägg. Att skapa en tillåtande och trygg restorative-yoga för den gravida, individuellt eller i grupp. Så innehållet har en ordentlig bredd, som innehåller både teori, praktik, reflektion och kommunikation.

Pris: Utbildning, teori/praktik inkl arbetsmaterial med tillhörande kompendium, fred, lörd och sönd. Totalt 4800 SEK exkl 25% moms. Vid bokning betalas 1200kr exkl 25% moms via faktura som bokningsavgift och resterande del faktureras 60 dagar innan kursstart. 

Kursansvarig: Ulrika Friberg, Yogalärare och Leg Barnmorska

Antal platser: är begränsade för bästa lärande.

Volontärplats: Vi kommer erbjuda 1 unik plats helt utan kostnad, volontärplats. Du får din utbildning helt gratis & under utbildningen får du ansvar för att hålla studion fin, byta ut ljus, tömma sopor, fylla på så det finns varmt vatten & ladda kaffebryggare, ta hand om ev disk/porslin, städa golvytor, öppna & stänga studion. Hjärtligt välkommen med din ansökan via info@yogaheart.nu Skriv lite kort om dig själv & varför utbildningen känns viktig för dig.

När det närmar sig utbildning, får du ett välkomstmejl med mer praktisk info, program, kursmanual, litteraturtips, en mindre förberedande uppgift. Du behöver inte oroa dig för den förberedande uppgiften, utan hela utbildningen handlar om ett personligt växande, utan krav på prestation. Ska du övernatta i Göteborg under utbildningshelg ligger studion endast 2 hållplatser från Götaplatsen, Avenyn där det är gott om hotell. Quality Hotel Panorama ligger på promenadavstånd. 

Adress: Yogaheart Richertsgatan 8 Göteborg

Administration: Bindande bokning. Ingen återbetalning vid ev avbokning. Blir du sjuk och uppvisar läkarintyg, kan du mot en administrativ avgift om 650kr få skjuta på din utbildning till kommande tillfälle. I det fall utbildningen skulle bli inställd återbetalas hela beloppet.