Lärarutbildning /Workshop som leder fram till ökad kunskap om den nyförlösta kvinnans behov och anpassning i sin yogapraktik.

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du som är yogalärare Yogahearts Postnatal yoga-lärare certifiering och du som önskar undervisa nyförlösta i yogaklasser, kurser och individuellt kommer ha kunskap och instrument för att kunna dela yogan med trygghet och glädje. Du kommer ha kunskaper att på egen hand planera, skapa och genomföra egna yogaklasser, kurser anpassad för den nyblivna mamman och det lilla barnet.
Du som går utbildningen kommer få en manual med utbildningens innehåll, samt en rörelse-bank med förslag på rekommenderade säkra positioner/serier anpassade till den nyblivna mamman. Förslag på sekvensering, klass/kurs-upplägg som underlättar för dig då du planerar din klass/kurs.

Ulrika Friberg som är ansvarig för utbildningen och driver Yogaheart har ett genuint intresse att skapa möjligheter för den gravida, partner och det väntande och nyfödda barnet. Ulrika arbetar som barnmorska på förlossningen på Östra sjukhuset och håller yogaklasser på Yogahearts yogastudios och utbildar yogalärare i grundutbildning samt fortbildning. Ulrika är yogalärare i hatha- yin- restorative- gravid- ISHTA yoga nidra- och mamma-baby-yoga och yogahearts utbildning i postnatal yoga inspireras av en samling hämtad från alla ovan nämnda yogastilar.

Utbildningen innehåller:

Normala förändringar efter graviditet och förlossning. Bäckenbottenträning. Bäckensmärta, vad är normalt. Yoga efter graviditet och förlossning. Tips på rörelser och asanas för den nyblivna mamman.

Assistering av nybliven mamma.

Avslappningstekniker. Meditation. 

Pranayama

Sekvensering postnatal yoga.

Klassupplägg postnatal yoga.
Att skapa en postnatal yogaklass -att tänka på.
Att skapa en yogakurs för nyförlösta -att tänka på.
När rekommenderas yoga efter förlossning. Förhållningssätt

Målgrupp: För dig som önskar få mer kunskaper om postnatal yoga och hur nyförlösta kan anpassa sin praktik säkert och tryggt.

Förkunskaper: För att delta på yogahearts postnatal yoga-lärarutbildning rekommenderas du har en grundutbildning som yogalärare på minst 200-timmar, alt motsvarande kunskap/erfarenhet (för att få certifikat som postnatal yogalärare). Alternativt har du ett intresse att lära dig mer om yoga efter graviditet, vill ha egen fördjupning utan syfte att undervisa och är välkommen att höra av dig för intresseanmälan. Har du frågor om din behörighet, välkommen att mejla till Ulrika på info@ulrikafriberg.se

Var: Yogaheart Richertsgatan 8 41260 Göteborg

När: 

Vi bryter för en kortare paus under eftermiddagen samt tid för lunch. Ytterligare info i välkomstmejl efter din bokning.

Antal platser: Begränsat antal platser, för bästa upplevelse.

Bindande bokning. Finns det någon på reservlista som vill ha din plats, kan du avboka. Finns ingen på reservlistan kan du överlåta din plats till en vän. Meddela via mail till info@ulrikafriberg.se och berätta i så fall vem som kommer i stället för dig, senast 48 h innan utb.tillfället.

Kursansvarig: Ulrika Friberg, Yogalärare och Leg Barnmorska

Onlinebokning

Eller boka direkt